Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı başladı

Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı başladı
Çalıştaya, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, İstanbul Ulaşım Genel Müdürü Ömer Yıldız, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal yaptı. Üniversitenin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Uysal, gerçekleştirilen çalıştayı önemsediklerini söyledi.

 Raylı sistemlerde yüzde 51 yerli malı kullanma şartı olduğunu belirten Uysal, raylı sistemlerle ilgili birçok yatırım yapılmaya başlanacağını belirtti. Uysal, "Makine Mühendisliğine bağlı bir program olarak açtık. Raylı sistemler mühendisliğinden mezun olan öğrenciler Makine Mühendisliğinin hak ve yetkilerini kullanabilecekler. Bir yıl hazırlık sınıfı okuduktan sonra 4 yıl akademik çalışma neticesinden mezun olacaklardır.

 Eğitim öğretim döneminde makine mühendisliğinin almış oldukları tüm dersleri alarak, yol yapımı, sinyalizasyon, lokomotif tasarımı gibi birçok dersi alarak üniversitemizden mezun olacaklar. Mezun olabilmeleri için sistemi tamamen yük taşımacılığı biri de insan taşımacılığı olarak sinyalizasyonuna varana kadar iki tane projeyi yapmadan üniversitemizden mezun olma şansları yok." dedi.